ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ DEPOT - LOGISTIC CENTER

ΠΛΗΡΩΣΗ ΟΓΚΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

01.

Η Γ. ΔΕΜΙΡΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. αποτελεί συνώνυμο των αξιόπιστων μεταφορών πλήρωσης όγκων μαρμάρων σε container. Η εταιρία μας με την τεράστια εξειδίκευση που διαθέτει, σε συνδυασμό με τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό,  παρέχει τις κορυφαίες υπηρεσίες και λύσεις μεταφοράς πλήρωσης όγκων μαρμάρων, που καλύπτουν όλες τις ιδιαίτερες απαιτήσεις μιας επιχείρησης.

Η διαδικασία πλήρωσης σχεδιάζεται και εκτελείται με πλήρη επίβλεψη και αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Η ιδιαιτερότητα της μεταφοράς του μαρμάρου εντοπίζεται τόσο στον μεγάλο όγκο του, όσο και στην ανάγκη για λεπτή μεταχείριση στη μεταφορά και την εκφόρτωσή του, ανεβάζοντας τον δείκτη δυσκολίας σε κάθε περίπτωση προκειμένου όλη η διαδικασία να ολοκληρωθεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια για τους εργαζόμενους.

Το έμπειρο προσωπικό μας πραγματοποιεί με υπευθυνότητα τη συσκευασία και τον τελικό έλεγχο ποιότητας όλων των όγκων των μαρμάρων, πριν τοποθετηθούν με ασφάλεια στο container με τελικό προορισμό τη διεύθυνση παράδοσης. Με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των βιομηχανιών μαρμάρου της Β. Ελλάδος  επεκτείναμε την εταιρία μας σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις σε μικρή απόσταση από τη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας. Διαθέτουμε επίσης γεφυροπλάστιγγα στη Θεσσαλονίκη και στη Δράμα, με αποτέλεσμα να είμαστε σε θέση να εκδώσουμε το VGM (Verified Gross Mas). Στο πλαίσιο αυτό χρησιμοποιούμε πιστοποιημένα υλικά δεσίματος (απεντομωμένη ξυλεία, δέσιμο με ιμάντες ή με συρματόσχοινα).

ΠΛΗΡΩΣΗ - ΑΠΟΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ CONTAINER

02.

Η Γ. ΔΕΜΙΡΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ Α.Ε., εκτός από τη μεταφορά φορτίων, πάρεχει επιπλέον υπηρεσίες  πλήρωσης και αποσυσκευασίας container με αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία.

Στις εγκαταστάσεις μας στη Θεσσαλονίκη, ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών μας, υπάρχει η δυνατότητα για άμεση και ασφαλή αποσυσκευασία ή πλήρωση container διαφόρων εμπορευμάτων (ξυλεία, ρολά χαρτί, τσέρκια, κεραμίδια, πλακάκια, σίδερα, μάρμαρα, αλουμίνια, κ.λ.π), με σύγχρονα μέσα εκφόρτωσης (κλαρκ) και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό που εγγυώνται την ασφάλεια της διαδικασίας. Έπειτα γίνεται η μεταφορά των προϊόντων με τα φορτηγά μας. Σε περίπτωση που δεν μπορούν να ξεφορτώσουν από τα container οι πελάτες μπορούν να μας ζητήσουν είτε αποσυσκευασία είτε πλήρωση των εμπορευμάτων τους.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ - ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ CONTAINER

03.

Στο ειδικά διαμορφωμένο συνεργείο μας επισκευάζονται ζημίες του container όπως τρύπες οροφής/panel, σκισμένο πάτωμα, σπασμένα χερούλια, βάψιμο, μόνωση κ.α, χρησιμοποιώντας πιστοποιημένα υλικά σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9901, που εγγυώνται ένα άριστο αποτέλεσμα αποκατάστασης των ζημιών στο container. Επιπλέον, στο ιδιόκτητο πλυντήριο που διαθέτουμε στις εγκαταστάσεις μας, αναλαμβάνουμε τον καθαρισμό του container από οσμές και επικαθίσεις με τη χρήση νερού, ειδικού αφρού και πεπιεσμένου αέρα.

ΡΕΥΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΨΥΓΕΙΩΝ CONTAINERS

04.

Η εταιρεία μας διαθέτει πιστοποιημένες πρίζες για τη ρευματοδότηση των ψυγείων containers ώστε να παρέχεται ηλεκτρικό ρεύμα με σταθερή ένταση και να διασφαλίζεται η λειτουργία τους σύμφωνα με τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες. Επιπλέον με τον έλεγχο PTI (Pre-Trip Inspection) στα container επιβεβαιώνεται η σωστή λειτουργία της μονάδας ψύξης, του ελέγχου θερμοκρασίας και των συσκευών εγγραφής, με αποτέλεσμα το container να είναι έτοιμο 100% για παραλαβή φορτίου με μειωμένο κίνδυνο αλλοιώσεων στα προϊόντα.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΓΑΘΩΝ - lOGISTICS

05.

Αποθηκεύουμε τα container σας αλλά και όγκους μαρμάρων στις περιφραγμένες εγκαταστάσεις μας εκτάσεως 55.000 τ.μ. με κύριο μέλημα μας την υψηλότερη δυνατή ασφάλεια τους. Αρχικά ελέγχονται τα container ως προς την καταλληλότητά τους και έπειτα αποθηκεύονται με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Για τον σκοπό αυτό, παρέχεται πλήρης παρακολούθηση από κάμερες ασφαλείας υψηλής ευκρίνειας τελευταίας τεχνολογίας, σύνδεση με πιστοποιημένο Κέντρο Λήψης Σημάτων σε 24ωρη βάση καθώς και φυσική φύλαξη των εγκαταστάσεων. Επί σειρά ετών συνεργαζόμαστε με μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες που μας εμπιστεύονται την αποθήκευση των container τους στον χώρο μας στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, η εταιρεία μας διαθέτει αποθήκη προσωρινής αποθήκευσης εντός των εγκαταστάσεών της, πλησίον του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (Ο.Λ.Θ.). Η αποθήκη χρησιμοποιείται αποκλειστικά για όγκους μαρμάρων εισερχόμενους από Τρίτες Χώρες (Αλβανία, Σκόπια, Σερβία κλπ.) χωρίς δασμολογικές επιβαρύνσεις.

Για όλες τις υπηρεσίες μας διαθέτουμε τις απαραίτητες άδειες από το τελωνείο όπως:

 • Άδεια αποθήκης προσωρινής επαναπόθεσης
 • Άδεια εγκεκριμένου παραλήπτη
 • AEO (τελωνειακές διευκολύνσεις και απλουστεύσεις)

ΖΥΓΙΣΗ ΦΟΡΤΙΩΝ

06.

Η εταιρεία μας, προκειμένου να μπορέσει να εξυπηρετήσει τους πελάτες της, προέβη στην αγορά γεφυροπλάστιγγας τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στη Δράμα. Οι πιστοποιημένες γεφυροπλάστιγγες της εταιρείας, για τις οποίες κάθε χρόνο γίνεται διακρίβωση, επιτρέπουν την έγκυρη και έγκαιρη έκδοση Πιστοποιητικού Μικτής Μάζας – Verified Gross Mass (VGM), εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.

Τι είναι το VGM

Η ζύγιση των εμπορευματοκιβωτίων (containers) από τους φορτωτές σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Πιστοποιητικού Μικτής Μάζας (VGM) είναι υποχρεωτική από 1/7/2016 για όλα τα ακτοπλοϊκά μέσα μεταφοράς που φορτώνουν εμπορευματοκιβώτια. Ως εμπορευματοκιβώτιο εννοείται το τυποποιημένο container, η δεξαμενή, τα επίπεδα ράφια και τα δοχεία μεταφοράς χύδην. Το VGM αποτελείται από τη ζύγιση του φορτίου, συμπεριλαμβανομένης και της συσκευασίας, τα προστατευτικά υλικά και το απόβαρο του εμπορευματοκιβωτίου. Η κλίμακα που χρησιμοποιείται για ζύγιση πρέπει να βαθμονομείται / πιστοποιηθεί σύμφωνα με τους τοπικούς / εθνικούς κανόνες.

Ο κάθε αποστολέας είναι υπεύθυνος για την προσκόμιση του VGM στον οδικό μεταφορέα και στον ακτοπλοϊκό μεταφορέα εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος πριν ολοκληρωθεί η φόρτωση στο πλοίο. Η ευθύνη του αποστολέα για τη ζύγιση του εμπορευματοκιβωτίου πρέπει να αναφέρεται ξεκάθαρα στο συμφωνητικό μεταφοράς.

Τα στοιχεία που πρέπει να δοθούν στους μεταφορείς και στους ακτοπλόους αποτελούνται από το VGM, καθώς και τη θεωρημένη υπογραφή του αποστολέα, η οποία μπορεί να είναι και ηλεκτρονική (ανά χώρα τα επιπλέον δικαιολογητικά/στοιχεία βάσει εθνικής νομοθεσίας ενδέχεται να διαφέρουν).

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ

07.

Σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες εκτελωνιστές αναλαμβάνουμε τη διεκπεραίωση όλων των τελωνειακών διατυπώσεων για τις διαδικασίες εισαγωγής, εξαγωγής και αποταμίευσης. Η εταιρία μας είναι κάτοχος πιστοποιητικού Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα (AEOC), προσφέροντας στους πελάτες σημαντικά προνόμια όπως λιγότερες διατυπώσεις, λιγότερους φυσικούς ελέγχους, επιτάχυνση διαδικασιών και μειωμένο κόστος.

Πιστοποίηση ΑΕΟ

Οι Εγκεκριμένοι Οικονομικοί Φορείς (Authorized Economic Operators – AEO) είναι ειδικά πιστοποιημένοι από τις τελωνειακές αρχές αξιόπιστοι φορείς, στους οποίους παρέχονται ορισμένες διευκολύνσεις και απλοποιήσεις στις διαδικασίες, τόσο κατά την εισαγωγή όσο και κατά την εξαγωγή εμπορευμάτων.

Πιστοποίηση AEO μπορεί να αποκτήσει: Κατασκευαστής/παραγωγός, εξαγωγέας, πράκτορας μεταφορών, διαχειριστής αποθήκης (τελωνειακής αποταμίευσης ή προσωρινής εναπόθεσης), εκτελωνιστής, μεταφορέας, εισαγωγέας.

Οι κατηγορίες πιστοποίησης AEO είναι:

 • Πιστοποιητικό AEOC – Τελωνειακές Απλουστεύσεις: απευθύνεται στους οικονομικούς φορείς που ζητούν να επωφελούνται από τις απλουστεύσεις που προβλέπονται στην τελωνειακή νομοθεσία.
 • Πιστοποιητικό ΑΕΟS – Ασφάλεια και Προστασία: απευθύνεται στους οικονομικούς φορείς/επιχειρήσεις που ζητούν διευκολύνσεις κατά τους τελωνειακούς ελέγχους σχετικά με την προστασία και την ασφάλεια, τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο των εμπορευμάτων από την Κοινότητα.
 • Πιστοποιητικό ΑΕΟF – Τελωνειακές Απλουστεύσεις/Ασφάλεια και Προστασία: συνδυασμός των δύο πρώτων κατηγοριών.

Πλεονεκτήματα AEO

 • Ευκολότερη πρόσβαση στις τελωνειακές απλουστεύσεις
 • Λιγότεροι φυσικοί έλεγχοι και έλεγχοι εγγράφων
 • Προτεραιότητα σε θέματα ελέγχου, εφόσον τα εμπορεύματα επιλεχθούν για έλεγχο
 • Επιλογή του τόπου διενέργειας των ελέγχων
 • Μειωμένο σύνολο στοιχείων για τις συνοπτικές διασαφήσεις (για AEOS & AEOF)
 • Γνωστοποίηση πριν την άφιξη του εμπορεύματος
 • Έμμεσα οφέλη όπως περιορισμός των κλοπών και των απωλειών, μείωση των καθυστερήσεων στις αποστολές εμπορευμάτων, βελτίωση του προγραμματισμού, ενεργή συμμετοχή των υπαλλήλων, μείωση του κόστους των ελέγχων των προμηθευτών, μείωση των προβλημάτων μέσω του έγκαιρου εντοπισμού τους από τους υπαλλήλους κλπ.
 • Ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το Marketing της επιχείρησης
elEL